Prvi srpski online tabloid - Najnovije vesti, tračevi, slike, skandali, video snimci, pesme, muzika

Oglasi

понедељак, 14. јун 2010.

Svetsko Prvenstvo Nemačka


Reprezentacija Nemačke demonstrirala je kako treba da izgleda fudbal na Svetsko Prvenstvo ubedljivom pobedom protiv Australije od 4:0.



Nemci su deklasirali rivala igrom po krilima, a osim šanse u četvrtom minutu Australija ni jednom više nije zapretila Nojeru.

Sa druge strane ređale su se prilike, a četiri su uspeli da iskoriste Podolski i Klose koji su pogađali u prvom, te Miler i Kakau koji su bili strelci u drugom poluvremenu. Nemačka sledeći meč igra protiv Srbije u petak od 13.30h.

Ekipa Joakima Leva je jedna od najmlađih na šampionatu, a mnogi su ih verovatno previše potcenili pre starta takmičenja. Očigledno niko nije bio svestan talenta i umeća Ozila, Milera, Podolskog, Nojera i ostalih mladih igrača koji su se sjajno uklopili sa već afirmisanim saigračima Kloseom i Švajnštajgerom te deklasirali Australiju.

Ovo je samo pojačalo nemoć Austrije protiv napada Nemaca koji su prvi promašili nekoliko odličnih šansi, a onda je u 68. minutu Tomas Miler okrenuo Čiperfilda u kaznenom prostoru i poslao loptu uz stativu Švarcerovog gola za 3:0.

Posle gola Joakim Lev je iz igre izveo Klosea, a dao priliku debitantu na SP rođenom Brazilcu Kakauu koji je odmah postigao gol posle sjajne asistencije Ozila sa leve strane.

Tek posle ovog pogotka Nemci su stali na loptu i trošili vreme protiv razbijenog rivala.

Sledeću utakmicu Nemačka igra protiv Srbije koja mora da pobedi ukoliko želi u drugu rundu, dok će Australija šansu za "vađenje" imati protiv Gane.

Nemačka - Australija 4:0 (2:0)
Podolski 8, Klose 27, Miler 68, Kakau 70

Nemačka: Nojer – Mertesaker, Fridrih, Badštuber, Lam – Kedira, Švajnštajger, Ozil (Gomez 74'), Podolski (Marin 81') - Miler, Klose (Kakau 68')

Australija: Švarcer – Nil, Mur, Čiperfild, Vilkšir – Grela (Holman 45'), Valeri, Čulina, Garsija (Rukavicja 64'), Emerton (Jedinak 74') – Kejhil


Sve najnovije vesti mozete naći na Svetsko Prvenstvo Raspored i Rezultati

Нема коментара:

Oglasi